- 1 szklanka mąki kukurydzianej
- 1 szklanka mąki bezglutenowej , ja dodałam biszkoptową
- 2-3 banany
- 1/2 szklanki cukru brązowego lub miodu
- 1/2 szklanki oleju rzepakowego
- 1 łyżeczka proszku do pieczenia
- 1/2 łyżeczki sody oczyszczonej
- mała puszka mleczka kokosowego
- 2 jajka
- opcjonalnie borówki do posypania lub inne ulubione składniki
Ciasto nakładamy łyżka ( ok 2 -3 łyżek )do sylikonowe formy lub foremek na muffiny, na wierzchu posypujemy borówkami i pieczemy ok. 20-30 minut w 180 stopniach.
Dajcie znać czy Wam smakowały !
proszek do pieczenia zawiera gluten
OdpowiedzUsuńtak tak bezglutenowy proszek
UsuńWygladaja pysznie. Jak mala jest mala puszka mleka kokosowego? U mnie dostepne sa standardowe, czyli 400ml.
OdpowiedzUsuńok 200 ml , może być połowa puszki, a nawet więcej :)
UsuńWłaśnie zrobiłam :) Wyglądają apetycznie :) Już wiem, że następnym razem użyję oleju zwykłego zamiast rzepakowego (przeszkadza mi w delektowaniu się smakiem). Dziękuję za przepis :)
OdpowiedzUsuń