- 1,5 szklanki ugotowanej, ostudzonej kaszy jaglanej - my zużyłyśmy jedno cale opakowanie kaszy jaglanej w woreczkach.
- 50 g masła,
- 2 łyżki płynnego miodu,
- 2 banany
- 1/2 szklanki mąki kukurydzianej dla bezglutenowców
Jak je zrobić :
-->
In alergik bez glutenu ciasteczka dzieci food kasza jaglana
Posted on czwartek, 2 lipca 2015
Psycholożka i pasjonatka macierzyństwa poprzez zabawę i obcowanie ze zwierzętami. Niespełniona dogoterapeutka, która wciąż czeka, no właśnie na Pana psa. Mama Lusi, z którą codziennie uczy się poznawać świat i odkrywać to, co w nim najlepsze. Najchętniej uciekłaby na wieś, by tam wieść sielankowe życie, choć z drugiej strony w miejscu usiedzieć nie potrafi, bo dusza trenera wciąż pcha ją do działania.
Psycholożka i pasjonatka macierzyństwa poprzez zabawę i obcowanie ze zwierzętami. Niespełniona dogoterapeutka, która wciąż czeka, no właśnie na Pana psa. Mama Lusi, z którą codziennie uczy się poznawać świat i odkrywać to, co w nim najlepsze. Najchętniej uciekłaby na wieś, by tam wieść sielankowe życie, choć z drugiej strony w miejscu usiedzieć nie potrafi, bo dusza trenera wciąż pcha ją do działania.
Ale super pomysł. Szybko i zdrowo.
OdpowiedzUsuńO, wyglada smakowicie :) wypróbujemy !
OdpowiedzUsuńJakiej konsystencji są po upieczeniu? Moje wyszły jakieś takie gumowe i zastanawiam się co źle zrobiłam ;)
OdpowiedzUsuńWyszły miękkie troszkę jak placki z chrupiąca skórka
UsuńWitam, bardzo mi sie podoba wasz pomysł, jednak z powodu alegrii na mleko krowie próbuję wymyslec czym mogę zastąpic masło. możesz coś poradzić? Pozdrawiam
OdpowiedzUsuńWitam :)
Usuńmasło można zastąpić - olejem z avocado, olejem kokosowy lub olejem z orzechów włoskich
Wszystko fajnie, tylko co z tą gorącą wodą? Mam na nią dwa pomysły: albo dodaję do ciasta (a przepisie jest napisane, że to składnik), albo ułatwia mi nakładanie ciasta na blachę. Więc jak?
OdpowiedzUsuń